Verbinden op de markt


Verbindingen leggen op de markt

Op zaterdag heeft Wageningen een leuke markt rond de Oude Kerk in het centrum. Naast de traditionele groente-, vlees-, vis-, brood-, kaas- en bloemenkramen staan er ook kramen met net wat andere producten. Een kraam met allerlei soorten eetbare paddestoelen, een kraam met Ethiopische koffie, een kraam met speciaal brood, een biologische groenten- kraam e.d.

Mijn blog gaat dit keer over verbindingen leggen, samenwerkingen tussen de kramen.  Zo staat er ook een kraam die hartige en zoete Engelse pies verkoopt. Met nog wat typisch Engelse lekkernijen. Deze kraam werkt samen met de Ethiopische koffiekraam en samen bieden zij een combi van een warme fruitpie en een beker koffie voor een leuke prijs. Zaterdag stond eigenaar van de pie-kraam te praten met de verkoper van allerlei biologische producten, zoals kruiden, oliën, chocolade, uit Scandinavië.

Ik sta ook bij de kraam en hoor ze praten. Ik haak in en zeg: "Nou deze vloeibare kruiden zouden best passen bij die lekkere pies van u." Ik schrik een beetje dat ik me zomaar met het gesprek bemoei en zeg sorry. Maar ik krijg als reactie: "Hé wat leuk, dat was net wat wij zochten, een klant die aangeeft wat ze leuk en lekker zou vinden als combi van onze kramen."


Ik merk het vaker, ook in mijn coachpraktijk. Ik hoor allerlei dingen voorbij komen in een coachgesprek en leg net die verbindingen die mijn coachklant verder kunnen helpen om een nieuwe stap te zetten, een nieuw perspectief te ontwikkelen.

Wil jij een bepaald vraagstuk ook eens vanuit een ander perspectief bekijken? Neem gerust contact met mij op.

46 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven