Durf jij in de spiegel te kijken?


Ik zou ieder mens in verschillende fases van zijn of haar leven een coach toewensen. Soms heb je gewoon een spiegel nodig. Een blik van buiten af. Ook ik als coach, waarbij ik deze spiegel vaak voor mensen ben, heb die spiegel af en toe nodig. Een andere coach die mij coacht dus.

Want soms zie je alleen maar je eigen perspectief en waarheid. Of je maakt er je eigen waarheid van. En als die wat negatief is, kan je wat goed lijkt te gaan zomaar in een negatief daglicht zetten…


Vorige week schreef ik een blog over de keus om vrijheid te zoeken ondanks alles wat er nu in jouw, in mijn leven speelt.

Ik heb daar veel reacties op gehad. Veel herkenning bij mensen. Een eyeopener. Niet iets nieuws, maar wel goed om weer even bij stil te staan. Veel reacties. Via verschillende media. Maar niet via mijn website. En als ondernemer was het mij daar immers ook om te doen. Want je wilt graag dat mensen weten dat ik hen kan helpen. En waarmee.

Gelukkig had ik afgelopen week een afspraak met mijn businesscoach. Ik legde haar de situatie voor. Ze stelde een aantal vragen, waar ik zelf ongeveer het antwoord op gaf. Ik moest er even over nadenken, maar diep van binnen wist ik wel wat ik anders kon doen. Maar niet durfde, stel je voor dat….. Ja, stel je voor dat wát? Ze hield me een spiegel voor. Zoomde in op een paar aspecten. Gaf me het duwtje in de rug dat ik op dat moment nodig had. In plaats van te blokkeren en daardoor stil te komen staan, kreeg ik weer perspectief. Gewoon … een paar prikkelende vragen. Dat was alles. Weinig, en toch zo veel. Weer de keus maken. Vanaf nu ga ik hier anders mee om. Nieuwe inzichten, nieuwe mogelijkheden. Ik ga er weer voor. Hoe goed is het dat er af en toe even iemand met je meeloopt, meekijkt of meedenkt. Een andere invalshoek, een ander perspectief en je kunt weer verder.


Herken je dat je ook? Dat je zo vast kan zitten in gedrag, denkpatronen, gebrek aan overzicht. Een rusteloos gevoel. Gespannen. Overvol en tegelijk zo leeg. Wat wil of kan ik eigenlijk nog? Wil jij ook dat er iemand een stukje met je meeloopt, je bevraagt en met je meedenkt? Zodat je weer met een open blik naar de toekomst kunt kijken?


Ik loop graag een eindje met je mee op deze ontdekkingsreis!


Vraag gerust en vrijblijvend een inzichtsessie aan waarin ik je een half uur gratis coach en drie gouden tips geef!30 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Deze Coronatijd zorgt voor veel stress, gepieker, onzekerheid en…..(vul maar in) Een heel ander dagritme, thuiswerken, “homeschooling” al dan niet met kleine kinderen, geen sport of andere hobby en si