Sat on the Rocks

Mijn verhaal als coach

Graag stel ik me aan je voor: Ik ben Jacquelien Brons.

Coach, trainer, verpleegkundige, docent, getrouwd, moeder van 3.

Als kind was ik al zorgzaam en behulpzaam. Ik ben jaren werkzaam geweest als verpleegkundige. Inmiddels ook alweer vele jaren  als docent verpleegkunde in het HBO en als coach en trainer.

Als een van de velen heb ik als werkende vrouw en moeder ervaren dat het leven een enorme rollercoaster kan zijn. Het klinkt zo eenvoudig, werken en moeder zijn. Er zijn toch voldoende voorzieningen om dat te realiseren? Niets bleek minder waar. Doordat we 2 “zorgkinderen” hebben, ik alles zo goed mogelijk wilde doen, zowel in mijn werk, als in mijn rol van moeder en omdat ik vond dat ik alles zelf moest kunnen, ben ik enorm over mijn eigen grenzen heengegaan. Ik liep vast en wist niet goed hoe ik verder moest, hoe ik verder wilde. Wist eigenlijk niet eens wát ik wilde, omdat ik zo op mijn omgeving gericht was. Ik heb verschillende trajecten doorlopen, waardoor ik weer even verder kon. Maar wie ik nou werkelijk was, wat ik écht wilde en waar ik in mijn kracht stond: ik wist het niet meer.

Ik heb toen ervaren hoe belangrijk het is dat er iemand is die met je meedenkt en naast je staat. Die mij geen kant-en-klare oplossingen gaf, maar míj vanuit mijzelf op zoek liet gaan. Wat wilde ik nou echt, waar liggen mijn kwaliteiten. Welke belemmerende overtuigingen en gedachten zaten mij in de weg waardoor ik niet meer niet verder kwam. Dat bracht mij tot verrassende inzichten. Door mij een spiegel voor te houden, leerde ik de signalen van mijn lichaam weer te herkennen en belangrijker: ernaar te luisteren. Daardoor lukte het  steeds beter om dichter bij mezelf te blijven. Te leven in het hier en nu. En vooral: ja te leren zeggen tegen mezelf en vaker nee tegen de ander. Ik kan mijzelf nu sneller herpakken. Ik heb een ander pad in mijn leven ontdekt. En nee, ik ben er nog niet. Dat proces gaat met vallen en opstaan. Ik ben onderweg naar mijn bestemming. Ik weet niet waar dat precies is, maar dat hoeft ook niet. Ik kan nu ook genieten van de reis die ik maak.

Door dit alles heb ik nog meer ervaren dat dat mijn hart ligt bij het coachen van vrouwen. Ik heb een passie voor vrouwen die veel ballen in de lucht moeten houden, veel stress ervaren en zichzelf daardoor bijna voorbij lopen. Die het gevoel hebben dat ze ergens tot stilstand zijn gekomen. En een andere weg willen inslaan, maar niet weten hoe. Daar heb je soms een ander voor nodig.

Die samen met jou op zoek gaat naar wie je werkelijk bent en waar je kwaliteiten liggen. Ik loop graag een eindje met je mee  om samen met jou te onderzoeken wat jou werkelijk drijft en wat je nodig hebt om van je hoofd naar je hart te gaan. Ik help je om (meer) bewust te worden van je eigen gevoelens, emoties en behoeften. Zodat je (weer) in verbinding met jezelf kunt komen. En vanuit deze inzichten een proces van innerlijke groei aangaat. En kan doen wat bij jou past zodat van binnenuit gaat stralen.

Ik loop graag een eindje meer in deze ontdekkingsreis!

“Sta op en schitter”!

naamloos-41.jpg